kapucijners in dop |
kapucijners in peul |
U begrijpt wat ik bedoel... Er is niets natuurlijks aan het zaad dat ik kocht. Voor het in de winkel ligt is het speciaal ontwikkeld, doorontwikkeld en afontwikkeld voor de amateur tuinder.
gedopte kapucijners |
Hoe anders dan naar kapucijners (ja, ik schrijf het met een k) moeten ze dan smaken? Wat is eigenlijk een bijzondere kapucijner-smaak? Ik moet zeggen, ze waren lekker. Niet bitter of hard, gewoon lekker.
slabonen, peulen, erwten |
Ik heb ze niet geteld. De peultjes varieerden van heel klein tot te groot - ik gebruikte de erwtjes in de hardgeworden peul. De boontjes kunnen ook als haricot verts gegeten worden. Ik heb zoveel mogelijk bonen geplukt: hele smalle maar ook nogal forse.
Helaas vond ik zowel de peulen als de bonen nogal tegenvallen in smaak. Jammer want na de heerlijke erwtjes waren mijn verwachtingen hoog gespannen. Nou ja...
Een 'echte' moestuinierder zou dan volgend jaar een ander ras kopen, ik heb zo weinig zaden gebruikt en ben nog van de generatie die weggooien niet snel doet, dus die optie heb ik niet. Dat denk ik nu, hoe het volgend jaar zal zijn, wie zal het zeggen...
Enfin, gezien mijn voorkeur voor erwten en kapucijners is een andere optie om volgend jaar de peulen en bonen over te slaan en de daarmee vrijkomende ruimte te verdelen over lekkerdere groente.
Heerlijk spiritueel ben ik weer bezig: met mijn hoofd vol analyses ben ik de toekomst aan het plannen. Er zijn nog zoveel variabelen die ik nu niet kan invullen. Het zou zo maar kunnen dat ik hier volgend jaar helemaal niet eens meer woon! Bovendien, de zon, mijn smaak, regen, liefde alles kan van invloed zijn op de smaak van de peulen en bonen die nog zullen komen.
artisjok |
Ik heb ze in de bak met de artisjok gezaaid en dat is een goede buur voor de bonen. Wellicht dat ze daarmee meer smaak krijgen. Alles is nog niet verloren. Ik ben positief gestemd.
Kate
4 juli 2010
Geen opmerkingen:
Een reactie posten